Monday, 8 December 2014

LGK Trip 2014 :: DATARAN LANG + MH1447..

Hari Ketiga (AHAD / 30NOV14)

Last entri untuk LGK trip akhirnya. Last tempat yang wajib singgah adalah DATARAN LANG. Kalau tak datang  & pose kat sini tak LANGKAWI lah namanya...heheh

Pepagi aku dah mengerah ahli rombongan kesana dengan alasan..nanti kalau lambat2 orang dah ramai, panas & susah parking (motif nak parking free je). Kitorang kemas bag siap2 tapi belum checkout lagi sebab standby takut ada yang nak terkucil pulak nanti..boleh menyinggah dulu.

Pukul 8 pagi camtu kami dah terpacak kat sini....matahari pun baru nak senyum time nih...

Ehh...MIRROR LAKE...puii


Welcome...dari jauh ku berlari mengejar mimpi2....


Punyelah stress nak ambik gambar sebab silau dia buatkan gambar jadik gelap..tak cantik langsung...



Dataran Lang ni dirasmikan oleh TUN MAHATHIR..




Singgah sarapan dulu kat kedai yang sama dengan pesanan makan pagi ni untuk tengah hari terus tau, so makan banyak2 pun takpe sebab bajet dah kering nih...heheh

Singgah hotel ambik bag & terus drive pergi airport....zasss



Yeyyy..berjaya menukar ke flight yang lebih awal..kalau ikutkan flight asal kami depart pukul 3.45 petang. Jenuh jugak kot nak menunggu kat situ beberapa jam, yelah airport dia kecik comel je kan.

Kalau besar macam KLIA @ KLIA2 kena stranded lama2 pun takpe..i loikee...hahahah


Check jangan tak check...oh ye..jgn cuba2 untuk seludup set pisau seramik atau sebagainya dalam bag hand carry ye. Aku tengok banyak je benda2 camtu kat dalam kotak display tu..barang rampasan barangkali..huhu


Boarding already...zzzzz


SELAMANYA...SELAMANYA..SELAMANYAAAA...HARIMAU MALAYA... 

Pstt...kepada pasukan HARIMAU MALAYA, jangan stress sebab kalah dengan VIETNAM 2-1 malam tadi. Kita ada satu lagi peluang untuk membalas serangan khamis ni jadik kita kasik sengaat ok!!! Takmo gadoh2 ok?? GO!! GO!!


Take off....


Bye LANGKAWI...ada rezeki lebih kita jumpa lagi naa....okbai ^ ^

7 comments:

  1. ACANER SI MERAH PUN TUMPANG SEKAKI NIH

    ReplyDelete
  2. nnt dtg la lagi langkawi...saya pon repeat lagi

    ReplyDelete
  3. bestnyer p langkawi..akak lamaaaa sangat dah tak pegi langkawi ni

    ReplyDelete
  4. cantik2 semua pic tu...yeayyyy ada masa bleh terbang lgi 1jam je perjalanan ;p

    ReplyDelete
  5. cantik lagi kalau amik pepetang... ada sunset, cahaya matahari siram burung tu nampak warna keemasan...

    ReplyDelete
  6. igt xmau pi langkawi..bukan ada ape sgt pun..ritu dah pernah pergi
    tp bila tgk hotel2 yg tgh offer kat groupon mcm best pulak..hehe

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺