Friday, 5 December 2014

LGK Trip 2014 :: LAKSA KAW IKAN SEKOQ..

Hari Kedua (SABTU / 29NOV14)

Masih lagi di hari kedua, lepas balik dari menyelam di UNDERWATER WORLD tadi. Kami singgah makan kat gerai tepi jalan airport ni. Ekceli aku penah gugel mana nak carik LAKSA IKAN SEKOQ ni kat LANGKAWI. Tak sangka pulak ada jual kat tempat yang sama yang aku penah datang dulu. Tapi masa tu belum wujud lah fenomena LAKSA IKAN SEKOQ ni..heheh


Memang santai lah lepak makan kat sini...makan sambil ditemani angin pantai yang bertiup lembut gitu..


Sebelah kanan pantai / laut pastu sebelah kiri pulak runaway airport.



Sepanjang jalan ni ada banyak gerai laksa/cendol ni..tapi aku pilih gerai yang first sebab kebetulan ada parking.



Meh nak cite pulak berapa total makan haritu..

03 LAKSA IKAN SEKOQ
02 BIHUN SUP
03 CENDOL
02 BIJIK AIR KELAPA
01 GELAS AIR SIRAP

TOTAL LOST - RM33

* Aku rasa murah jugak harga dia..korang pulak rasa camana??


Sedap CENDOL dia minum tengah2 panas tu...nyaman je tekak...slurpppp


Ni lah dia rupa LAKSA IKAN SEKOQ bila di close up..memang pekat kuah dia..SEDAPPPP!!


Tour leader yang kekenyangan...alhamdulillah... =)


Next destinasi MAKAM MAHSURI pulak...okbai

13 comments:

  1. Replies
    1. kaknieda,
      Tulah, ramai je yg menyinggah area sini..

      Delete
  2. Betul memang murah.
    Kalau diJB memang tak dptlah harga macam tu.

    ReplyDelete
  3. baru faham nape nama dia 'ikan sekoq'..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal,
      Pekat sangat kan loghat dorang...sekoq @ seekor @ sekor... =)

      Delete
  4. puas la makan ye...teliooo plak tgok laksa tu harga total lost tu mmng murahhhhh ler

    ReplyDelete
  5. memula baca laksa ikan seqoq tu mcm betul ke ada ikan. haha. bila tgk pic tu. tudiaa. sekor ikan dibubuhnya. first time ni tahu cenggini

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina,
      Mcam pelikkan mula2 dgr ikan sekoq, tapi satu keunikan lah sebab makan laksa ada lauk...heheh

      Delete
  6. Murah jugak tu... Lapo plak nengok gambonye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scdha,
      Mungkin RM5 kot sepinggan..kalau dicongak2..ntahlah..lupa nk mintak bil...heheh

      Delete
  7. feveret kakak laksa ni
    siap ajak gi semata2 nak makan laksa
    jauh bebenor

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh....kakak tak puas ati sebab takleh join g langkawi tu...

      Delete

Have a nice day... ☺