Monday, 19 February 2018

CAMERON TRIP 2018 : LAVENDER GARDEN & CAMERON TEA VALLEY

29 Jan 2018 / Isnin

Trip kali ni aku plan dengan opismate. Percutian yang agak mencabar sebab kami berlima berlainan shif jadi ada yang terpaksa korbankan cuti tahunan. Thank you for all.




Alhamdulillah kami berlima selamat sampai ke Cameron Highland melalui jalan Simpang Pulai..Destinasi pertama kami terus singgah ke Lavender Garden.




Tiket masuk dewasa RM10 seorang.

Jom kita tengok apa yang menarik kat dalam taman bunga ni


Lokasi Lavender Garden ni tepi jalan tu je..so senang nak jumpa.









Bantal stroberi yang gebu gebas..


Mini love dari kami berlima...cumi..cumi..cumi..


Sebenarnya ada banyak lagi gambar bunga kat sini tapi tak boleh la nak up semua kan.. cuma yang aku boleh describe tempat ni banyak benda yang cantik dan cute dan memang jadik akan port nk bergambar dan selfie ofkos...  rugi tak singgah..

Lepas dah habih tour satu taman kami plan singgah ke Ladang Tea Sg Palas..tapi terpaksa tukar plan sebab kondisi jalan kesana tu tak menyakinkan kami pada masa tu dan hari pun dah start gerimis mengundang....

Singgah makan tengah hari kat cafe Pak Nil kat satu mall ni.. lupa dah nama. Makanan sedap owner pun baik n cantik..hehe



Selesai makan kami ke Cameron Tea Valley..so terpaksa drive ke Tanah Rata..

Alhamdulillah masing2 nampaknya berpuas hati dapat tengok kehijauan ladang teh kat sana...terus hijau mata hitamku...hehee



Bermacam teh berperisa ada dijual kat sini..just take and pay if you interested.. hee




Bawah tu port ambik gambar..nak selfie ke nak wefie ke semua boleh..konfem cantik uollss.



Last sekali kita carik lokasi hotel. Kami booking apartment 2 bilik di Golden Hill guna booking.com. Apartment kami kat bangunan Barrington Square.

Kalau tengok kat website tu pasar malam depan tu je..tapi sebabkan kami pegi weekday so pasar malam non hado lah..


Ada security ye..jangan kawatirr. Tapi kami ada sedikit ralat sebab apartment tu grill tak boleh lock dan kunci sliding door pun problem. Dah report kat owner tapi owner cuma cakap security ada so jangan risau..hmm..


Takpelah kalau dah camtu..asalkan selamat je sepanjang kami stay kat situ tapi tido malam tu rasa jugaklah waswaswisupisudurinnas.. maklumlah tempat orang kan..hehe


View memang takdelah nak dapat ladang teh menghijau kalau duduk sini...hehe

Pasar malam kat jalan depan tu lah kalau nak tau..


Boleh main masak2.. kami masak air je..


Masuk je bilik masing terus terus lepak2 golek2 so lepas magrib kita keluar balik ke Brinchang carik makan...lapoo

Kami makan kat satu kedai tomyam ni kat bawah hotel Jasmine rasanya...senang je menu harga nasik goreng dia semua RM10...


Kisah seterusnya sambung besok...

2 comments:

  1. sempat lah jugak ke ladang teh

    ReplyDelete
  2. Assalam...nak tanya...pasar malam kat situ hari apa ada...sy plan nak menginap di Barrington Square bln 10 hari ahad hingga selasa...kalau bkn weekend n cuti sekolah sunyi x kat kawasan sana...tq

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺