Friday, 22 May 2015

LONDON AMSTERDAM TRIP 2015 :: MH19 AMS/KUL + SELAMAT TINGGAL AMSTERDAM..

Hari terakhir di sini. 

Sebenarnya kalau barang & bagasi kami tak banyak sangat, kami hanya kena naik tren je ke SCHIPOL AIRPORT tu. Tapi sebab banyak sangat bagasi jadik kami mintak tolong hotel call teksi pikap kami pagi tu. Tambang teksi ala2 MPV tu rasanya kalau tak salah aku lah dalam 60 Euro kot. Pehhh..


Tak cukup korum sebab sorang kena pegang kamera. 


We are here... SCHIPOL AIRPORT


Haa..kauuu...sini pun ada jugak I AMSTERDAM SIGN ni. Jadik kalau agak2 tak sempat nak pegi RIJKSMUSEUM tu, boleh la kesini je.

Lokasi kat arrival hall di tingkat 3.


Sign KEUKENHOF pun ada jugaklah..


 


Kami naik pesawat jenis B777 je balik Malaysia. Kapal ni walaupun dah lama tapi seat dia memang selesa berbanding A380 bagi aku. Tapi kalau kira bab IFE kapal A380 lagi best lah.


Kakak2 tu cakap masa dalam kapal aku tido macam orang pengsan dah. Penat kot..memang tak sedar apa dah..lantak..


Kami selamat sampai ke KLIA pukul 6 lebih. Mesej IRFA mintak beliau pikapkan aku kat airport. Sampai rumah terus zzzzzz..JETLAG

Alhamdulillah..selesai jugak aku siapkan entri bergambar trip kami kali ni...hahah. Sori sebab tak banyak info, aku tulis ni sebagai kenangan je..hihii

#ENTRIGIVEAWAYMENYUSUL

9 comments:

  1. ambik gmbr kt Iamsterdam tu mmng ksong boleh posing maut ye...
    Alhamdulillah slmt smpi ye..jetlag ubt nye tidooo je ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. KOPIOLIMAUICE,
      MASA NK PG AMIK CANTIK JE CLEAR..DAH TENGAH POSING2 TETIBA RAMAI LAK ORANG MENEMPEL..HUHU

      Delete
  2. alhamdullillah tapak kaki melangkah jauh

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...dah sampai cikviva ke sini ye. Tunggu rezeki kalau ade, insyaAllah sampai. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. YANAHALIM,
      ADA REZEKI LEBIH SKET HARITU..TU YG TERSAMPAI...HEHEH

      Delete
  4. aaaaaaa i miss amsterdam !! Cik Viva huwaaa bila dapat pergi lagi.. CT p kat sign kat rjik museum sbb tkot xdan cari yg kat eport.. kami beg tiga je tp naik teksi jugak ke eport.. nak menggedik hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT,
      KAMI PUN BANYAK GILE BAG..TP CEPAT2 PG CHECK IN BAG DLU..PASTU MERAYAU JE KAT AIRPORT TU..HAHAH

      Delete
  5. Salam...boleh tak you bagi contact nom Pak Yusuf..driver kt Amsterdam tu.
    Tq

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺