Monday, 20 October 2014

PARIS Trip 2014 :: CITY A RESIDENCE APARTMENT

Apartment kami kat BRY SUR MARNE. Rindu rasa dengan suasana nyaman kat sana tu..kiranya inilah yang paling aku rindu sekali bila throwback PARIS. Tempat lain tu macam bizi je, sebabnya satu hari kami kena turun naik tukar tren...pening kepala aku..


Kat depan pintu stesen tu ada jual buah-buah segar dari ladang...wahhh


Kasi close up sket stroberi kat sana...sama je rupa dengan kat CH punye....heheheh


Kena jalan kaki sket nak ke apartment tu..


Ok, sampai dah di CITY A RESINDENCE APARTMENT.


View dari depan rumah..dikawasan kejiranan..




Ni dia apartment kami..dua tingkat.


Apartment ni 2 tingkat..ada 3 bilik tidur, 2 bilik air, dapur, ruang tamu siap sofa bed. Peralatan dapur semua ada complete. Tapi takdelah masak pun...masak air je..



IRFA tapaukan makanan sejuk beku je bawak kesana. Mudah & cepat hanya perlu panaskan dalam microvave je dalam masa 04 minit. Senang sangat untuk kami yang mengejar masa ni..makan nasik siap2 kat rumah, pastu pg jalan bawak bekal maggi & roti je. Harap kat DISNEYLAND besok dorang tak strict bab bawak masuk makanan tu..


Ada macam jenis,  contohnya nasik ayam, nasik lemak rendang, asam pedas ikan, ikan sweet sour..blablablaa. Bila makan tu terasa seperti berada di Malaysia...hehehe


Itu sahaja aktiviti hari pertama kami di sini..sambung lagi besoknya ke DISNEYLAND pulak.. 

8 comments:

  1. Irfa bijak juga bawa makan macam ini praktikal apa lagi ada anak-anak - sejuk cepat lapar kan:)

    ReplyDelete
  2. Akk tgh berfikir, mcm mana bwk food tu naik flight? Bawak beg yg tahan suhu tu yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR SIS AZIELA
      SAYA HAND CARRY JE MASUK KAPAL
      SBB MAKANAN TU MMG TGH BEKU
      BELI KAT AIRPORT MASA NAK DEPARTURE
      SO SAMPAI SANA CUACA SEJUK, MAKANAN STILL BEKU LAGI WPUN NAIK KAPAL 13 JAM

      Delete
  3. wahh bgsnye bawak makanan gitu..tp lps nyeah bawak frozen food..

    buah2 tuh sgt freshhhhnyeee...apartment pun okayh..kawasan situ sgt tenang je..

    ReplyDelete
  4. jimat gak ek bawak instant food cam gini...nampak mcm besar2 buah stobeli tuh ;p

    ReplyDelete
  5. strawbwry dia mcm besae ckit ja ch...

    ReplyDelete
  6. brand nasi tu CT slalu nampak kat 7e hihihi.. senangkan sekarang ni. semuanya dah mudah.

    ReplyDelete

Have a nice day... ☺